Astrologija širi obzorja

Published: 07.11.2014

Na svetu poznamo na milijone različnih ved, ki že kako pomagajo človeštvu. Ena izmed teh ved je tako tudi astrologija, zelo široka in razširjena veda, za katero je prav gotovo slišal že skoraj čisto vsak človek. Tovrstna veda ima seveda še kupico podvrst oziroma bi lahko rekli, da veda vase vključuje zadeve kot so prerokovanje, vedeževanje in podobno. Če želite o naštetih zadevah oziroma o astrologiji sami izvedeti še kaj več pa si lahko vzamete minuto časa in preberete zanimivosti, ki sledijo v nadaljevanju.

Astrološka znamenja

Astrologija

Kot že omenjeno je veda, katero so ljudje poimenovali astrologija ena izmed najbolj razširjenih in tako tudi morda najbolj zanimivih ved na celem svetu. Slednja je namreč še posebej zanimiva zaradi tega, ker je skrivnostna, drugačna in vedno odkriva še kaj novega. Definicija vede je namreč poznavanje zvezd in vesolja ter povezovanje slednjih v določena zaporedja, možnosti, ki na nekakšen način pokažejo prihodnost, značilnosti in druge zadeve povezane z življenjem. Astrologija je tako lahko dan danes vidna skoraj v vsakem časopisu ali na internetu, kjer pač spremljamo horoskope, prav tako jo lahko vidimo pri raznih drugih oblikah napovedovanja oziroma vedeževanja.

Prerokovanje

Že če pogledamo v same začetke človeštva, se pravi v prazgodovino lahko vidimo, da je prerokovanje med ljudmi navzoče že od samega začetka. Ljudje so namreč vedno hoteli vedeti kaj se jim bo zgodilo oziroma pripetilo v prihodnosti in ravno zaradi tega so se že od nekdaj v raznih plemenih določali vrači in drugi čarovniki, ki so se ukvarjali s slednjim. Prerokovanje je svoj vzpon doživljalo sicer v osemnajstem stoletju, oziroma nekje tisti čas, sedaj pa ga lahko prav tako zasledimo v raznih medijskih vsebinah, se pravi na internetu, časopisih, televiziji, radiju in podobnih zadevah.

 

Vedeževanje Astrologija Znamenja

Vedeževanje

Med vedeževanjem in prej omenjenim prerokovanjem sicer ni neke velike razlike. Razlika je po večini namreč ravno v izrazu, saj ga različni napovedovalci prihodnosti izgovarjajo drugače. Nekateri se tako imenujejo vedeževalci, med tem ko si drugi raje pravijo prerokovalci. Ne moremo reči, da ima vedeževanje ali prerokovanje neko določeno tehniko, saj so slednje drugačne pri skoraj vsakem posameznem prerokovalcu oziroma vedeževalcu.

Vedeževanje s kartami

Ads
Sorodni članki
Komentarji
« Nazaj